Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παιχνίδια με μπαλόνια!


Τα ομαδικά παιχνίδια με τα μπαλόνια είναι πολύ διασκεδαστικά! Για να δούμε μερικά από αυτά. Τι χρειαζόμαστε; Μπαλόνια και κέφι!

1. Τα παιδιά τοποθετούνται σε ζευγάρια, πλάτη με πλάτη. Πιάνονται από τα χέρια και ανάμεσα στις δύο πλάτες τοποθετείται ένα μπαλόνι. Με το σήμα του ανιματέρ προσπαθούν να σπάσουν το μπαλόνι, χωρίς να λύσουν τα χέρια τους.

2. Τα παιδιά τοποθετούνται σε ζευγάρια, πλάτη με πλάτη. Οι αστράγαλοί τους δέντονται μεταξύ τους και ανάμεσα στις πλάτες τους τοποθετείται ένα μπαλόνι με νερό. Πρέπει να φτάσουν στον τερματισμό πρώτοι, χωρίς να το σπάσουν ή να τους πέσει!

3. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και τοποθετούνται σε γραμμή. Ο πρώτος κάθε ομάδας τοποθετεί το μπαλόνι ανάμεσα στα πόδια του και πρέπει χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια του να το περάσει στα πόδια του επόμενου κτλ. Η ομάδα που θα περάσει πρώτη το μπαλόνι της στον τελευταίο παίκτη κερδίζει!

4. Γέμισε το χώρο με τον ίδιο αριθμό φουσκωμένων μπαλονιών, δύο χρωμάτων. Πχ.20 κόκκινα και 20 μπλε. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, πχ. αγόρια-κορίτσια και με το σύνθημα του ανιματέρ ξεχύνονται στο χώρο να σπάσουν τα μπαλόνια. Όποια ομάδα σπάσει πρώτη όλα τα μπαλόνια της, κερδίζει.

5. Δένουμε ένα μπαλόνι στο πόδι των παιδιών, με ένα σκοινάκι. Το σκοινί πρέπει να είναι λίγο μακρύ, έτσι ώστε το μπαλόνι να μην είναι τελείως κολλημένο στο πόδι, αλλά το παιδί να το "σέρνει". Με το σύνθημα, τα παιδιά προσπαθούν να σπάσουν το μπαλόνι του άλλου και να κρατήσουν άθικτο το δικό τους. Ο τελευταίος που μένει με το μπαλόνι του άθικτο, κερδίζει.

6. Αγώνας δρόμου με μπαλόνια ανάμεσα στα πόδια. Κάθε παιδί τοποθετεί ένα μπαλόνι ανάμεσα στα πόδια του. Με το σύνθημα, πρέπει να φτάσει χοροπηδώντας μέχρι τον τερματισμό, χωρίς να σπάσει το μπαλόνι του. Ο πρώτος, κερδίζει.

7. Βάλτε μέσα στα μπαλόνια χαρτάκια με "αποστολές", ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, να κάνουν κουτσό για ένα λεπτό, να απαντήσουν σε ένα γρίφο, να κάνουν το μαϊμουδάκι/ινδιάνο/ρομπότ. Τα μπαλόνια βρίσκονται σκόρπια στο χώρο και κάθε παιδί πρέπει με κλειστά τα μάτια να πιάσει ένα, να το σπάσει και να εκπληρώσει την αποστολή του.

8. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες και τοποθετούνται σε δύο γραμμές, η μία απέναντι στην άλλη. Ο ανιματέρ κάθεται στο κέντρο κρατώντας ένα μπαλόνι γεμάτο με νερό και το πετάει ψηλά. Η κάθε ομάδα πρέπει να καταφέρει να ρίξει το μπαλόνι στο απέναντι στρατόπεδο, έτσι ώστε να σπάσει εκεί, χωρίς να το πατήσουν. Η ομάδα που έχει τα λιγότερα σπασμένα μπαλόνια στο στρατόπεδό της κερδίζει.

9. Ποια ομάδα μπορεί να κάνει το μπαλόνι της να παραμείνει στον αέρα μόνο με το να...το φυσάει; 

10. Αγώνας δρόμου/ Σκυταλοδρομία! Δύο ομάδες. Ο πρώτος παίκτης κάθε ομάδας τρέχει να φτάσει σε μία σακούλα η οποία περιέχει μπαλόνια, χωρίς να είναι φουσκωμένα. Τρέχει, πιάνει ένα μπαλόνι, το φουσκώνει, το δένει και γυρίζει πίσω στην ομάδα, όπου και πρέπει να το σπάσει, αφού καθίσει πάνω του. Μόνο τότε ο επόμενος παίκτης μπορεί να ξεκινήσει...Κερδίζει η ομάδα που σπάει πρώτη όλα τα μπαλόνια της, με τον παραπάνω τρόπο.

11. Ποιος μπορεί να φουσκώσει το μεγαλύτερο μπαλόνι σε 60 δευτερόλεπτα, χοροπηδώντας στο ένα του πόδι;

12. Τα παιδιά τοποθετούνται σε ζευγάρια. Ένα μπαλόνι τοποθετείται ανάμεσα στα μέτωπα των δύο παιδιών. Τα παιδιά πρέπει να σταθεροποιήσουν το μπαλόνι και χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους και να μην τους πέσει, ενώ κάνουν διάφορες κινήσεις, χορεύουν, τρέχουν προς το τέρμα κτλ.

13. Τρία φουσκωμένα μπαλόνια διαφορετικών μεγεθών τοποθετούνται σε έναν πάγκο, ή τραπέζι. Κάθε παιδί έχει τρεις προσπάθειες, για να ρίξει τα μπαλόνια κάτω, χτυπώντας τα με φουντούκια ή φυσώντας τα.

14. Μακρόστενα μπαλόνια χρησιμοποιούνται σαν μπαστούνια, για να χτυπήσουν οι παίκτες στρογγυλά μπαλόνια και να τα βάλουν σε ένα πχ. κουτί ή έναν κάδο σκουπιδιών.

15. Κάθε παιδί γράφει σε ένα χαρτάκι κάτι για τον εαυτό του. Το τοποθετεί σε ένα μπαλόνι και στη συνέχεια το φουσκώνει και το δένει. Τα μπαλόνια ανακατεύονται και κάθε παιδί πιάνει ένα στην τύχη, κάθεται πάνω του, το σπάει και στη συνέχεια διαβάζει το χαρτάκι στους υπόλοιπους. Όλοι μαζί προσπαθούν να βρουν σε ποιον αναφέρεται το χαρτάκι.

16. Φουσκώνουμε ένα μπαλόνι και πριν το δέσουμε το αφήνουμε να "πετάξει". Από το σημείο στο οποίο έχει φτάσει το ξαναφουσκώνουμε και το αφήνουμε ξανά, μέχρι να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

17. Παίζουμε βόλευ με ένα μπαλόνι, όρθιοι ή καθιστοί!

18. Τοποθετούμε μία λεκάνη ή έναν κάδο δύο μέτρα από τους παίκτες. Τα παιδιά πρέπει να βάλουν τα μπαλόνια (ή τα μπαλόνια με νερό μέσα) μέσα στον κάδο, χρησιμοποιώντας όποιον τρόπο θέλουν, χωρίς να μετακινηθούν από τη θέση τους. Όποιος δεν τα καταφέρνει, χάνει. Για όποιον το πετυχαίνει, η λεκάνη απομακρύνεται και πρέπει να ξαναδοκιμάσει κτλ. Μπάσκετ, δηλαδή!

19. Δύο παίκτες. Κάθε ένας έχει ένα μπαλόνι, το οποίο και δεν επιτρέπεται να το κρατάει, πρέπει συνεχώς να το έχει στον αέρα, σε κίνηση. Προσπαθεί να αποκτήσει και του αντιπάλου του, χωρίς να χάσει το δικό του.

20. Ποιος θα φουσκώσει το μεγαλύτερο μπαλόνι με κλειστά τα μάτια;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου